Ze skórką, a może bez? Jak jeść kaki, by w pełni zachwycić się walorami smakowymi?

0
22

Ostatnie miesiące roku nie rozpieszczają nas dostępem do typowo polskich owoców. Zamiast nich, stragany, półki sklepowe i okoliczne ryneczki wypełniają się okazami przywiezionymi z najdalszych zakamarków globu. Egzotyczny wygląd, smak i zapach kaki to niejedyne cechy, które przemawiają za włączeniem owocu do diety. W 100 gramach kryje się jedynie 70 kcal, a resztę uzupełniają cenne składniki. Dlaczego warto skusić się na kaki w sklepie i jak je jeść po powrocie do domu? Podpowiadamy.

Zajawka pochodzi z artykułu opublikowanego pod adresem: https://kobieta.interia.pl/porady/news-ze-skorka-a-moze-bez-jak-jesc-kaki-by-w-pelni-zachwycic-sie-,nId,7150634
Zachęcamy do zapoznania się z pełną treścią artykułu