Wielkanocny przysmak dla diabetyków. Pomaga pozbyć się toksyn i złogów

0
108

Obok jaj i babki wielkanocnej, w wielu polskich domach, jednym ze stałych elementów świątecznego stołu jest pasztet. Oprócz tradycyjnych mięsnych wersji coraz większym zainteresowaniem cieszą się dziś ich wegańskie odpowiedniki. Co warto wiedzieć o pasztetach przyrządzanych z soczewicy, ciecierzycy, fasoli czy grochu? Czy mogą stać się zamiennikiem tradycyjnych pasztetów, którymi Polacy od lat raczą swoje podniebienia? Przyjrzyjmy się bliżej tym wegańskim rarytasom.

Zajawka pochodzi z artykułu opublikowanego pod adresem: https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-wielkanocny-przysmak-dla-diabetykow-pomaga-pozbyc-sie-toksyn,nId,6701759
Zachęcamy do zapoznania się z pełną treścią artykułu