Najtańsze grzyby na świecie. Zmniejszają apetyt, są źródłem witaminy D. Możesz jeść nawet na surowo

0
26

Cena za kilogram wynosi około 14,50 zł brutto. Te popularne grzyby wykorzystujemy przez cały rok do różnych dań w kuchni. Najczęściej występują w formie smażonej, pieczonej, duszonej, gotowanej, grillowanej. Można je również zakonserwować lub zamarynować, lecz wtedy tracą swoje korzystne właściwości. Pieczarki, bo o nich mowa to źródło cennych witamin i minerałów. Dlaczego warto po nie sięgać? Która odmiana pieczarek jest najlepsza?

Zajawka pochodzi z artykułu opublikowanego pod adresem: https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-najtansze-grzyby-na-swiecie-zmniejszaja-apetyt-sa-zrodlem-wi,nId,6901922
Zachęcamy do zapoznania się z pełną treścią artykułu